Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1036
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorНагорний, Олександр Миколайович-
dc.date.accessioned2024-02-08T18:25:32Z-
dc.date.available2024-02-08T18:25:32Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationНагорний, О. М. Дослідження технології виробництва м’ятної ефірної олії косметичного призначення : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / О. М. Нагорний ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1036-
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі проведено аналіз ефективних технологій виробництва ефірних олій на прикладі ефірної олії м’яти, вказано перспективність досліджень щодо використання ефірних олій як складових компонентів косметичних засобів. Встановлено, що ефірна олія м’яти у концентраціях 2; 2,5 та 3% здатна проявляти позитивний вплив на органолептичні властивості косметичної емульсії, такі як: ефект «Кушон», консистенцію і текстуру, адгезію, в’язкість, жирність, поглинання і розподілення. Описано найбільш ефективний спосіб одержання м’ятної ефірної олії методом ректифікації водяною парою. Наведено основні розрахунки технологічного процесу ректифікації: габаритні розміри колони ректифікації, матеріальний і тепловий баланс. Проведено розробку розділів охорона праці і екологічна частина.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectЕфірна олія м’яти,uk_UA
dc.subjectтехнологія виробництва ефірної олії,uk_UA
dc.subjectректифікація,uk_UA
dc.subjectкосметична емульсія,uk_UA
dc.subjectорганолептичні властивості емульсіїuk_UA
dc.titleДослідження технології виробництва м’ятної ефірної олії косметичного призначенняuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.