Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПожернюк, Дар’я Ігорівна-
dc.date.accessioned2024-02-08T18:31:50Z-
dc.date.available2024-02-08T18:31:50Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПожернюк, Д. І. Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. І. Пожернюк ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 85 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037-
dc.description.abstractВ роботі встановлена перспективність використання штучних ароматизаторів, виробництво яких в порівнянні з натуральними обходиться дешевше, які мають стабільні смакові і ароматичні властивості. В якості предмету дослідження обрано ізоамілацет (3-метил-1-бутилацетат), який представляє собою складний ефір оцтової кислоти, відомий як «грушева суспензія». Після порівняння методів одержання естерів за такими показниками як простота, екологічність та економічність перевагу в отриманні ізоамілацетату надано реакції етерифікації. Обґрунтована технологія безперервного гомогенно-каталітичного процесу та запропоновані норми технологічного режиму. Для проведення реакції етерифікації передбачено використання реактору ідеального витіснення. В експериментальній частині проаналізовано ІЧ-спектр ізоамілацетату та визначено характеристичні смуги. Розглянуто вплив ізоамілацетату та сировини для його синтезу на організм людини. Визначені шкідливі та небезпечні виробничі фактори та запропоновані заходи щодо їх усунення.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectХарчові добавки,uk_UA
dc.subjectароматизатори,uk_UA
dc.subjectізоамілацетат,uk_UA
dc.subjectсинтез,uk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.titleДослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетатуuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.