Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Пожернюк, Дар’я Ігорівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-08T18:31:50Z | - |
dc.date.available | 2024-02-08T18:31:50Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Пожернюк, Д. І. Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. І. Пожернюк ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 85 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037 | - |
dc.description.abstract | В роботі встановлена перспективність використання штучних ароматизаторів, виробництво яких в порівнянні з натуральними обходиться дешевше, які мають стабільні смакові і ароматичні властивості. В якості предмету дослідження обрано ізоамілацет (3-метил-1-бутилацетат), який представляє собою складний ефір оцтової кислоти, відомий як «грушева суспензія». Після порівняння методів одержання естерів за такими показниками як простота, екологічність та економічність перевагу в отриманні ізоамілацетату надано реакції етерифікації. Обґрунтована технологія безперервного гомогенно-каталітичного процесу та запропоновані норми технологічного режиму. Для проведення реакції етерифікації передбачено використання реактору ідеального витіснення. В експериментальній частині проаналізовано ІЧ-спектр ізоамілацетату та визначено характеристичні смуги. Розглянуто вплив ізоамілацетату та сировини для його синтезу на організм людини. Визначені шкідливі та небезпечні виробничі фактори та запропоновані заходи щодо їх усунення. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Харчові добавки, | uk_UA |
dc.subject | ароматизатори, | uk_UA |
dc.subject | ізоамілацетат, | uk_UA |
dc.subject | синтез, | uk_UA |
dc.subject | технологія виробництва | uk_UA |
dc.title | Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пожернюк Д. І. Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату.pdf | 545.97 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.