Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1076
Title: Авторське декорування одягу як засіб популяризації творчості українських митців (на прикладі живопису Катерини Білокур)
Authors: Тупікова, Віроніка Миколаївна
Keywords: Мода,
мистецтво,
дизайн одягу,
техніки декорування одягу,
квіткова композиція,
українські митці.
Issue Date: 2023
Publisher: ХНТУ
Citation: Тупікова, В. М. Авторське декорування одягу як засіб популяризації творчості українських митців (на прикладі живопису Катерини Білокур) : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. М. Тупікова ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. М. П. Артеменко. – Хмельницький: ХНТУ, 2023. – 83 с.
Abstract: В роботі представлені результати дослідження використання декорування одягу для популяризації витворів мистецтва, зокрема розглянуто взаємозв’язок моди та мистецтва в історичній ретроспективі та відображення в дизайні одягу творчості українських художників. Більш детально наведено аналіз творчості української художниці К. Білокур, основу якої складають живописні полотна з квітковими композиціями, а також текстильні техніки декорування одягу, що мають перспективи бути використані для популяризації спадщини цієї мисткині засобами костюма. Результати теоретичного дослідження було впроваджено в дизайн-проєкт та виготовлено у матеріалі колекцію одягу з декоруванням квітковими композиціями. Вона відображає естетику та стиль К. Білокур, акцентуючи увагу на квіткових композиціях. Колористичне рішення та декор унікально поєднують традиційні мотиви з сучасним підходом, надаючи жіночному гардеробу елегантність та індивідуальність. Колекція складається з суконь, які призначені для жінок молодого та середнього віку.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1076
Appears in Collections:Спеціальність 022 Дизайн



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.