Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1224
Title: Розробка віртуальної лабораторної роботи з моделювання та дослідження резонансних явищ в електричних колах змінного струму у програмному середовищі Maple
Authors: Жук, Д. В.
Keywords: Змінний струм
електричні кола
резонанс
комп’ютерне моделювання
віртуальна лабораторна робота
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Жук, Д. В. Розробка віртуальної лабораторної роботи з моделювання та дослідження резонансних явищ в електричних колах змінного струму у програмному середовищі Maple : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Д. В. Жук ; наук. керівник доц., канд. фіз.-мат. наук Д. М. Степанчиков. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 65 с.
Abstract: В роботі обґрунтовано необхідність застосування імітаційного моделювання на сучасних комп'ютерах для детального і глибокого вивчення електротехнічних дисциплін. Проведено огляд програмного забезпечення для віртуальних лабораторій. Розроблена віртуальна лабораторна робота “Розрахунок та аналіз резонансних явищ в лінійних електричних колах змінного струму”, яка передбачає дослідження резонансів струму та напруги в складних електричних колах при наявності активних та реактивних елементів, а також при синусоїдальній та несинусоїдальній вхідній напрузі. Лабораторна робота реалізована у програмному середовищі Maple. Розглянуто питання виробничої санітарії, гігієни праці та техніки безпеки.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1224
Appears in Collections:Спеціальність 141 Електротехніка та електротехнології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.