Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1632
Title: Дослідження способів і технологій виробництва плодово-ягідних вин і винних напоїв
Authors: Лиса, Т. С.
Keywords: Плодово-ягідна сировина
малина
ожина
чорна смородина
м’язга
сік
сусло
виноматеріали
ферментні препарати
активні сухі дріжджі
цукровий сироп
бродіння
коректування
столові вина
Issue Date: 2023
Publisher: ХНТУ
Citation: Лиса, Т. С. Дослідження способів і технологій виробництва плодово-ягідних вин і винних напоїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Т. С. Лиса ; керівник доц., канд. техн. наук О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 70с.
Abstract: Робота присвячена дослідженню технологічних способів виробництва плодово-ягідних вин з сировини, що вирощена в умовах Херсонської області. Досліджені основні фізико-хімічні показники складу малини, ожини, смородини чорної, вирощуваних у Херсонській області. Аналіз показників обраної сировини дозволив зробити висновок про можливість використання ожини, малини, смородини для створення столових виноматеріалів. Проведені дослідження динаміки бродіння плодово-ягідного сусла і розроблена технологічна схема готування виноматеріалів. Аналіз органолептичних і фізико-хімічних показників виноматеріалів і отриманих з них вин показав високу якість продукції та відповідність діючій нормативній документації. Розглянуті питання організації охорони праці на підприємстві. Встановлені необхідні заходи, що забезпечують безпечність праці в різних цехах виноробних підприємств.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1632
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.