Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолоколова, Д. О.-
dc.date.accessioned2025-03-28T11:53:08Z-
dc.date.available2025-03-28T11:53:08Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationКолоколова, Д. О. Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. О. Колоколова ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812-
dc.description.abstractВ роботі розроблено склад косметичної емульсії із застосуванням кавового екстракту та досліджено фізико-хімічні і органолептичні властивості розробленої емульсії. Дослідження фізико-хімічних властивостей запропонованих емульсій показало, при вмісті екстракту кави від 1% до 7% вони характеризуються колоїдною та термостабільністю, однорідною структурою та показниками рН близькими до нейтрального значення, кремовим кольором, який посилюється зі збільшенням концентрації кавового екстракту, характерним кавовим ароматом та легкою кремовою консистенцією. Методом відновлення заліза вивчено антиоксидантну здатність досліджуваних емульсій та встановлено, що їх антиоксидантна здатність зростає зі збільшенням рослинного екстракту. Встановлено, що нанесення розробленої емульсії на шкіру забезпечує досягнення пролонгованої вологості шкіри.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectКосметична емульсіяuk_UA
dc.subjectкаваuk_UA
dc.subjectкавовий екстрактuk_UA
dc.subjectантиоксидантна здатністьuk_UA
dc.subjectсенсорні властивостіuk_UA
dc.titleРозробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кавиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.