Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1832
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБакіна, Д. Є.-
dc.date.accessioned2025-03-28T13:50:42Z-
dc.date.available2025-03-28T13:50:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБакіна, Д. Є. Дослідження технології виготовлення та оцінка якості трикотажних виробів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. Є. Бакіна ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. ‒ Хмельницький : ХНТУ, 2024. ‒ 103 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1832-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена дослідженню технології виготовлення та оцінці якості трикотажних виробів. У роботі проведено глибокий аналіз сучасного стану та перспектив розвитку ринку трикотажних виробів в Україні, включаючи особливості виробництва, технологічні інновації та тенденції розвитку галузі. У методичній частині роботи розглянуто нормативні документи, що регламентують оцінювання якості трикотажних виробів, методи визначення якісних показників в умовах відсутності спеціального лабораторного обладнання, вимоги до сортування, маркування та пакування. Детально описано методики проведення досліджень гігієнічних властивостей, деформаційних характеристик та показників якості виготовлення. В експериментальній частині проведено експертизу споживчих властивостей п'яти зразків безшовних маєк виробництва ТОВ "Новомосковська трикотажна фабрика", досліджено структуру асортименту виробника, оцінено інформативність маркування та розглянуто процедуру сертифікації продукції. Результати досліджень підтверджують відповідність зразків вимогам нормативних документів за всіма показниками: гігроскопічність становить 12.3-12.6%, розтяжність - 39-42%, залишкова деформація не перевищує 3%. У роботі представлено результати визначення капілярності, гігроскопічності, розтяжності та щільності в'язання, проведених в домашніх умовах. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення якості виробів та оптимізації технологічного процесу. Практичне значення роботи полягає в розробці методик дослідження якісних показників безшовних трикотажних виробів в умовах обмеженого доступу до спеціального обладнання, що може бути використано при проведенні експрес-оцінки якості продукції.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectБезшовні трикотажні виробиuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectекспертиза споживчих властивостейuk_UA
dc.subjectметоди дослідженняuk_UA
dc.subjectсертифікаціяuk_UA
dc.titleДослідження технології виготовлення та оцінка якості трикотажних виробівuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 182 Товарознавство, стандартизація та сертифікація виробів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.