Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1900
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Березовський, Ю. В. | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-09T09:02:37Z | - |
dc.date.available | 2025-04-09T09:02:37Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Березовський, Ю. В. Дослідження використання препаратів на основі хітозану для обробки столових вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Ю. В. Березовський ; наук. керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1900 | - |
dc.description.abstract | Основною метою роботи було удосконалення технології столових виноматеріалів за рахунок застосування препарату на основі хітозану для освітлення виноградного сусла. У роботі досліджено вплив препарату на динаміку бродіння, фізико-хімічні характеристики та органолептичні характеристики вина. Результати експериментів показали, що використання препарату на основі хітозану пришвидшує процес бродіння, покращує ароматичний профіль, посилюючи фруктові й квіткові ноти, та знижує окисно-відновний потенціал, що запобігає окисненню виноматеріалів. На основі отриманих даних було розроблено вдосконалену технологічну схему виробництва білих столових виноматеріалів із використанням хітозанових препаратів. Одержані виноматеріали мали високі органолептичні та фізико-хімічні показники якості, що підтверджує ефективність запропонованого підходу та задовільяє вимоги нормативних документів. Встановлено основні вимоги до мікроклімату приміщень виноробного підприємства із зазначенням їх показників мікроклімату: температури, вологості, освітлення та санітарних вимог до приміщень для зберігання та витримки вина. На основі проведених досліджень встановлено, що застосування препарату на основі хітозану є перспективним напрямком у виноробстві і дозволяє достатньо поліпшити самко-ароматичні властивості вина. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Виноматеріали | uk_UA |
dc.subject | препарат | uk_UA |
dc.subject | хітозан | uk_UA |
dc.subject | органолептичні показники | uk_UA |
dc.subject | фізико-хімічні характеристики | uk_UA |
dc.title | Дослідження використання препаратів на основі хітозану для обробки столових вин | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Березовський Ю. В. Дослідження використання препаратів на основі хітозану для обробки столових вин.pdf | 787.07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.