Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/476
Title: Математичне моделювання вітрового потенціалу та визначення продуктивності вітроенергетичної установки на підставі принципу максимуму ентропії
Authors: Путінцева, К. К.
Keywords: вітроенергетика
принцип максимуму ентропії
функція розподілу
імовірнісні характеристики вітру
Issue Date: 2020
Publisher: ХНТУ
Citation: Путінцева, К. К. Математичне моделювання вітрового потенціалу та визначення продуктивності вітроенергетичної установки на підставі принципу максимуму ентропії : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / К. К. Путінцева ; наук керівник доц., к.ф.-м.н. Степанчиков Д. М. – Херсон : ХНТУ, 2020. – 96 с.
Abstract: Дана кваліфікаційна робота присвячена вдосконаленню методів оцінки імовірнісних характеристик вітру та дослідженню впливу мінливості вітру на продуктивність вітроелектричних установок в умовах реального вітрополя. Показано, що для випадків, коли розподіл швидкості вітру по градаціях має нетиповий для відкритих місцевостей характер точності функції Вейбула буває недостатньо. В роботі розвинуто альтернативний підхід до вирішення задач опису функції розподілу швидкості вітру з використанням принципу максимуму ентропії. Доведено, що використання методу максимуму ентропії значно краще, ніж за розподілом Вейбула, моделює фактичний розподіл швидкості вітру і є більш придатним для прогнозування виробітку енергії сучасними вітроенергетичними установками. Показано, що процес визначення функції розподілу швидкості вітру не може бути повністю автоматизований, треба брати до уваги фізичну відповідність отриманих результатів реальній моделі. У розділі «Економічна частина» отримано фінансову оцінку передбачуваних витрат та одержуваного ефективного результату, оцінено прибутковість проекту і економічну доцільність його впровадження. У розділі «Охорона праці» розглянуто питання виробничої санітарії, гігієни праці та техніки безпеки при роботі на сучасних обчислювальних машинах.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/476
Appears in Collections:Спеціальність 141. Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.