Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/650
Title: Історико-археологічна пам’ятка «Литовська фортеця на Тягині» – розробка туристичної айдентики та стандартів її використання
Authors: Таран, К. П.
Keywords: історико-археологічна пам’ятка
айдентика
історична спадщина
дистанційне навчання
логотип
графічні зображення
Issue Date: 2021
Publisher: ХНТУ
Citation: Таран, К. П. Історико-археологічна пам’ятка «Литовська фортеця на Тягині» – розробка туристичної айдентики та стандартів її використання : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти "бакалавр" / К. П. Таран ; наук. керівник доцент Крижановський В. М. – Херсон : ХНТУ, 2021. – 71 с.
Abstract: В результаті ознайомлення з інформацією про дослідження південної середньовічної експедиції Інституту археології Національної академії наук України та з монографією (наукова публікація) «На розі двох світів» Історична спадщина України та Литви на території Херсонської області було встановлено, що у знахідках Південної середньовічної експедиції є монети (динарії), які випускалися при князюванні Вітовта. Для них характерне зображення «Колюмни» – геральдичний знак правителів князівства Литовського (один із найдревніших символів Великого князівства Литовського, Руського і Жемайтійського). З першоджерел відомо, що появу цього символу пов’язують з ім’ям великого князя Гедиміна. Ще одна назва – «Гедимінові стовпи». Цей символ не є канонізованим. Є лише складові частини зображення, тому пропорції в розробці айдентики території взяті на свій розсуд. У зв’язку з тим, що Тягин – це фортеця, у верхній частині логотипу присутній елемент фортифікації. «Геральдична корона» є поширеним елементом у геральдиці. ЇЇ різновидом є муніципальна (баштова) корона.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/650
Appears in Collections:Спеціальність 022 Дизайн



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.