Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/895
Title: Стабілізація роботи двигуна постійного струму змішаного збудження при прямому його підключенні до фотоелектричних модулів
Authors: Мінаєв, Д. С.
Keywords: фотоелектричний модуль
двигун постійного струму
збудження
стабілізація роботи
віртуальне моделювання
Issue Date: 2021
Publisher: ХНТУ
Citation: Мінаєв, Д. С. Стабілізація роботи двигуна постійного струму змішаного збудження при прямому його підключенні до фотоелектричних модулів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. С. Мінаєв ; наук керівник доц., к.т.н. Баганов Є. О. – Херсон : ХНТУ, 2021. – 94 с.
Abstract: З використанням блоків бібліотеки Simulink, була побудована віртуальна система, що моделює роботу фотоелектричних модулів, що працюють з під’єднаним напряму двигуном постійного струму. Результат демонструє, що для забезпечення стабільної роботи ДПС, пріоритетним є забезпечення надлишкової потужності ФЕМ збільшенням його струму, а не напруги, тобто додатковими сонячними елементами, що приєднуються паралельно. Був виявлений ефект самостабілізації швидкості обертання якоря на ДПС компаундного типу при коливаннях напруги живлення. Комп’ютерна модель, створена для виконання даної дипломної роботи, може бути використана при розробці лабораторних робіт з дисципліни «Фотоелектричні станції» для студентів спеціальності 141. Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/895
Appears in Collections:Спеціальність 141. Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.