Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1030
Назва: Дослідження рецептур шампунів проти лупи
Автори: Боброва, Марія Олександрівна
Ключові слова: Шампуні проти лупи,
піроктон оламін,
екстракти рослин,
ПАР,
піноутворення,
визначення pH.
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Боброва, М. О. Дослідження рецептур шампунів проти лупи : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. О. Боброва ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 94 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджені рецептури та основні показники якості шампунів від лупи. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків шампунів проти лупи. Проведено детальний аналіз складів шампуні проти лупи та встановлені основні та допоміжні речовини у складах, а також діючі речовини проти лупи. При визначенні піноутворюючої здатності та піностійкості шампунів проти лупи встановлено що найменшим показником пінного числа характеризується шампунь, який має в складі натуральні ПАР; за коефіцієнтом стійкості піни досліджувані засоби відповідають нормі. Здійснено органолептичну оцінку шампунів проти лупи за вимогами ДСТУ 4315:2004 за показниками зовнішнього вигляду, консистенції та кольору а також сенсорну оцінку після їх використання. Запропоновано технологію виготовлення, рецептуру і схему виробництва шампунів. Визначено небезпечні чинники, які можуть впливати на працівника лабораторії на виробництві шампунів та розглянуто заходи щодо охорони праці. Здійснено оцінку небезпечності речовин, які використовують при виробництві шампунів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1030
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Боброва М. О. Дослідження рецептур шампунів проти лупи.pdf156.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.