Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Назва: Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя
Автори: Губарик, Анастасія Петрівна
Ключові слова: Емульсії,
інгредієнт,
активні речовини,
органолептичні властивості,
сенсорний аналіз,
поглинання,
зволоження,
еластичність
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Губарик, А. П. Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. П. Губарик ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 105 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі проаналізовані рецептури емульсійних зволожуючих кремів для обличчя та досліджені органолептичні властивості емульсій. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків емульсійних зволожуючих кремів. Проаналізовані рецептури досліджуваних косметичних емульсій та надано характеристику інгредієнтів. У результаті дослідження органолептичних показників вибраних емульсійних кремів встановлено, що всі досліджувані зразки емульсійних кремів відповідають вимогам ДСТУ. Здійснено сенсорну оцінку характеристик шкіри після нанесення кремів з використанням Скоринг методу за показниками поглинання, зволоження, еластичність. Надано характеристику вихідної сировини, представлено принципову технологічну схему та здійснено матеріальний розрахунок. Встановлені шкідливі та небезпечні фактори виробничого процесу для працівника хімічної лабораторії та розглянуто заходи щодо захисту від шуму та вібрацій. Розглянуто питання щодо безпеки інгредієнтів косметичних емульсій, що є важливим екологічно орієнтованим заходом у хімічній промисловості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.