Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034| Назва: | Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії |
| Автори: | Косовський, Віктор Володимирович |
| Ключові слова: | Ефірна олія, лаванда, лавандова олія, процес екстракції, технологія екстрагування |
| Дата публікації: | 2023 |
| Видавництво: | ХНТУ |
| Бібліографічний опис: | Косовський, В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. В. Косовський ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 84 с. |
| Короткий огляд (реферат): | В роботі встановлена перспективність вирощування лаванди та виробництва лавандової олії. Визначено, що високу цінність лавандової олії для парфумерної промисловості обумовлює високий вміст ліналілацетату та ліналоолу і низький камфори і 1,8-цинеолу. Доказано, що якість лавандової олії залежить від якості рослинної сировини та методу переробки. Обґрунтована технологія переробки лаванди з використанням апарату безперервної дії системи Пономаренко-Поколенко, що дозволяє отримувати ефірну олію високої якості та зменшити втрати рослинної сировини при перегонці з водяною парою. Проведено дослідження лавандової ефірної олії і встановлена відповідність органолептичних та фізичних показників нормативним вимогам. Проаналізована технологія перегонки рослинної олії на наявність шкідливих та небезпечних виробничих факторів і запропоновані заходи з їх усунення. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034 |
| Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Косовський В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії.pdf | 582.64 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.