Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034
Назва: Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії
Автори: Косовський, Віктор Володимирович
Ключові слова: Ефірна олія,
лаванда,
лавандова олія,
процес екстракції,
технологія екстрагування
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Косовський, В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. В. Косовський ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі встановлена перспективність вирощування лаванди та виробництва лавандової олії. Визначено, що високу цінність лавандової олії для парфумерної промисловості обумовлює високий вміст ліналілацетату та ліналоолу і низький камфори і 1,8-цинеолу. Доказано, що якість лавандової олії залежить від якості рослинної сировини та методу переробки. Обґрунтована технологія переробки лаванди з використанням апарату безперервної дії системи Пономаренко-Поколенко, що дозволяє отримувати ефірну олію високої якості та зменшити втрати рослинної сировини при перегонці з водяною парою. Проведено дослідження лавандової ефірної олії і встановлена відповідність органолептичних та фізичних показників нормативним вимогам. Проаналізована технологія перегонки рослинної олії на наявність шкідливих та небезпечних виробничих факторів і запропоновані заходи з їх усунення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.