Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037
Название: Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату
Авторы: Пожернюк, Дар’я Ігорівна
Ключевые слова: Харчові добавки,
ароматизатори,
ізоамілацетат,
синтез,
технологія виробництва
Дата публикации: 2023
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Пожернюк, Д. І. Дослідження теоретичних основ синтезу та удосконалення технології виробництва ізоамілацетату : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. І. Пожернюк ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 85 с.
Краткий осмотр (реферат): В роботі встановлена перспективність використання штучних ароматизаторів, виробництво яких в порівнянні з натуральними обходиться дешевше, які мають стабільні смакові і ароматичні властивості. В якості предмету дослідження обрано ізоамілацет (3-метил-1-бутилацетат), який представляє собою складний ефір оцтової кислоти, відомий як «грушева суспензія». Після порівняння методів одержання естерів за такими показниками як простота, екологічність та економічність перевагу в отриманні ізоамілацетату надано реакції етерифікації. Обґрунтована технологія безперервного гомогенно-каталітичного процесу та запропоновані норми технологічного режиму. Для проведення реакції етерифікації передбачено використання реактору ідеального витіснення. В експериментальній частині проаналізовано ІЧ-спектр ізоамілацетату та визначено характеристичні смуги. Розглянуто вплив ізоамілацетату та сировини для його синтезу на організм людини. Визначені шкідливі та небезпечні виробничі фактори та запропоновані заходи щодо їх усунення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1037
Располагается в коллекциях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.