Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1123
Назва: Удосконалення технології кріплених десертних вин типу кагор
Автори: Дробна, Марина Іванівна
Ключові слова: Термовиніфікація,
ферментація,
підброджування на м’яззі,
освітлення,
ферментні препарати,
сульфітація,
бентоніт,
м’язга,
сусло,
виноматеріали
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Дробна, М. І. Удосконалення технології кріплених десертних вин типу кагор : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. І. Дробна ; керівник доц., канд. техн. наук О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 76с.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена удосконаленню способів переробки винограду, обробки м’язги, сусла і виноматеріалів для виробництва спеціальних кріплених вин типу кагор. Для отримання високоякісних червоних кріплених вин важливо контролювати основні фізико-хімічні та органолептичні показники, а також інтенсивність забарвлення, наявність відповідних відтінків у готовому до реалізації продукту. Для цього необхідно застосувати ряд технологічних прийомів, що приводять до переходу фенольних речовин і біологічно важливих речовин зі шкірочки винограду в сусло та надалі у вино, а також технологічних прийомів, що дозволяють зберегти ці речовини у вині. Проведені дослідження хімічного складу і фенольного комплексу винограду і отриманих з нього кріплених вин, залежно від технології виробництва. На основі проведених досліджень удосконалена технологія червоних кріплених вин шляхом термовиніфікації м’язги червоних сортів винограду і наступного її підброджування і спиртування, з обробкою суспензією бентоніту. Установлені оптимальні дозування бентоніту для досягнення стабільної прозорості вин. У результаті аналізу червоних столових виноматеріалів установлено, що концентрація фенольних сполук та інших цінних для червоних кріплених вин речовин залежить від способу обробки м’язги. Розроблена апаратурно-технологічна схема виробництва червоних кріплених вин за удосконаленою технологією.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1123
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.