Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1303
Назва: Проект цеху переробки білих сортів винограду на столові та кріплені виноматеріали продуктивністю 3600 т/сезон
Автори: Мерхель, В. О.
Ключові слова: Проектування
виноград
сусло
спирт
купаж
Дата публікації: 2024
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Мерхель, В. О. Проект цеху переробки білих сортів винограду на столові та кріплені виноматеріали продуктивністю 3600 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Мерхель ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 126с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі спроектований цех по переробці білих сортів винограду на столові сухі та ординарні кріплені виноматеріали. Представлена характеристика сировини, допоміжних матеріалів, запропонований асортимент готової продукції. Розроблена технологічна схема виробництва білих столових та кріплених виноматеріалів з використанням устаткування європейських виробників. Технологічна схема передбачає проведення процесів первинної переробки винограду, освітлення, зброджування сусла доливним способом, відстоювання, фільтрації і зберігання виноматеріалів. Також технологічна схема передбачає підброджування і спиртування пресового сусла, обробку і зберігання кріплених виноматеріалів. Проведені технологічні розрахунки продуктів і витрат допоміжних матеріалів. Виконані розрахунки кількості та підбір технологічного устаткування. Проведені розрахунки витрат пари, холоду, води й електроенергії. Представлені рекомендації використання відходів виробництва. Запропонована схема автоматизації виробничих процесів. Розроблені заходи, щодо контролювання якості продукції на всіх етапах технологічного процесу. Виявлені небезпечні чинники при виробництві та вказані засоби їх моніторингу. Розроблені рішення по будівництву головного виробничого корпусу і генерального плану підприємства. Передбачені заходи щодо охорони праці й охороні навколишнього середовища. Проведена науково-дослідницька робота по проблемам органічного виноробства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1303
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.