Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1646
Назва: Технологічна експертиза та оцінка якості сирів плавлених
Автори: Коваленко, В. О.
Ключові слова: Сири плавлені
технологія
технологічний процес
технологічна експертиза
хіміко-технологічний контроль
якість
безпечність
Дата публікації: 2024
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Коваленко, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості сирів плавлених : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Коваленко ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 89 с.
Короткий огляд (реферат): В літературно-теоретичній частині розглянуто тенденції та перспективи розвитку ринку сиру в Україні та світі. Наведено асортимент та теоретичні основи виготовлення плавлених сирів. Визначено вади харчового продукту та причини їх появ. В технологічній частині наведена характеристика основної сировини та допоміжних матеріалів, запропонована технологія, обрано ефективне обладнання та розроблена апаратурно-технологічна схема. Виконані розрахунки. Надана схема хіміко-технологічного контролю. Проведена ідентифікація небезпечних чинників та аналіз ризиків при виробництві плавленого сиру. Визначено критичні контрольні точки та розроблено план НАССР, який включає в себе процедури моніторингу і коригувальні дії. Досліджено пакування, маркування та органолептичні показники якості зразків плавленого скибкового сиру з вмістом жиру в сухій речовині 55%. Проаналізовані шкідливі та небезпечні виробничі фактори характерні для виготовлення плавленого сири. Запропоновані засоби з охорони праці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1646
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.