Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1811
Назва: Розроблення технології отримання косметичного тоніку з використанням екстрактів лікарських рослин
Автори: Жученко, Н. П.
Ключові слова: Косметичний тонік
лікарська рослинна сировина
органолептичні показники
Дата публікації: 2024
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Жученко, Н. П. Розроблення технології отримання косметичного тоніку з використанням екстрактів лікарських рослин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Н. П. Жученко ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 82 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі проведено аналіз сучасного ринку косметичних тоніків для обличчя, визначено основні тенденції у їх виробництві та використанні. Виділено ключові компоненти тоніків, зокрема натуральні екстракти лікарських рослин, які є ефективними та безпечними для догляду за шкірою. Проведено експериментальні дослідження, що включають підбір інгредієнтів, аналіз їх концентрацій і вплив на властивості кінцевого продукту. Встановлено оптимальні умови для вилучення активних компонентів із лікарських рослин. Розроблено технологію виробництва тоніку для обличчя, створено апаратурно-технологічну схему та обґрунтовано вибір обладнання. Запропонована технологія враховує вимоги до високої якості продукції, збереження активних компонентів екстрактів лікарських рослин та мінімізації негативного впливу на довкілля. Оцінено потенційні ризики на етапах виробництва косметичних засобів, визначено шкідливі чинники, які можуть впливати на працівників. Запропоновано комплекс заходів із забезпечення безпеки праці, що включає використання засобів індивідуального захисту, вдосконалення робочих місць та дотримання техніки безпеки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1811
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.