Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812
Название: Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави
Авторы: Колоколова, Д. О.
Ключевые слова: Косметична емульсія
кава
кавовий екстракт
антиоксидантна здатність
сенсорні властивості
Дата публикации: 2024
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Колоколова, Д. О. Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. О. Колоколова ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 76 с.
Краткий осмотр (реферат): В роботі розроблено склад косметичної емульсії із застосуванням кавового екстракту та досліджено фізико-хімічні і органолептичні властивості розробленої емульсії. Дослідження фізико-хімічних властивостей запропонованих емульсій показало, при вмісті екстракту кави від 1% до 7% вони характеризуються колоїдною та термостабільністю, однорідною структурою та показниками рН близькими до нейтрального значення, кремовим кольором, який посилюється зі збільшенням концентрації кавового екстракту, характерним кавовим ароматом та легкою кремовою консистенцією. Методом відновлення заліза вивчено антиоксидантну здатність досліджуваних емульсій та встановлено, що їх антиоксидантна здатність зростає зі збільшенням рослинного екстракту. Встановлено, що нанесення розробленої емульсії на шкіру забезпечує досягнення пролонгованої вологості шкіри.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812
Располагается в коллекциях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.