Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813
Назва: Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій
Автори: Логвиненко, Я. С.
Ключові слова: Шипшина
олія з насіння шипшини
екстракція
косметична емульсія
антиоксидантна активність
Дата публікації: 2024
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Логвиненко, Я. С. Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Я. С. Логвиненко ; наук. керівник доц., канд. техн. наук М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 73 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі проведено удосконалення рецептур косметичних емульсій шляхом введення до їх складу олії з насіння шипшини, а результати проведених практичних досліджень підтверджують перспективність вивчення і розвитку даного напрямку. У якості об’єктів для досліджень було використано олію з насіння шипшини, одержану методом виснажливої екстракції у апараті Сокслета та косметичну емульсію прямого типу із загальним вмістом олійної фази 25%. У ході досліджень було встановлено, що виснажлива екстракція за допомогою органічних розчинників є ефективним методом вилучення олії і біологічно активних речовин з насіння плодів шипшини. Одержана олія показала значний вміст вітаміну С – 5,21%, вітаміну Р – 4,38%, суми флаваноїдів та каротиноїдів – 6,01% та 0,71% відповідно. Дослідження підтверджують, біологічну цінність олії шипшини та її антиоксидантні властивості. Отримані результати дослідження впливу олії шипшини на органолептичні, фізико-хімічні, сенсорні та антиоксидантні властивості косметичної емульсії носять позитивний характер.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.