Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2241
Назва: Технологічна експертиза та оцінка якості безалкогольних напоїв
Автори: Лук’янченко, Ю. О.
Ключові слова: Безалкогольні напої
вода
цукор
діоксид вуглецю
сухі речовини
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Лук’янченко, Ю. О. Технологічна експертиза та оцінка якості безалкогольних напоїв : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Ю. О. Лук’янченко ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 97 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі проведено огляд стану ринку безалкогольних напоїв в Україні, проаналізовано сучасний асортимент безалкогольних напоїв, фактори впливу та перспективні напрями розвитку. Представлено характеристику сировини для виробництва безалкогольних солодких газованих напоїв. Розроблено оптимальну технологічну схему виробництва безалкогольного солодкого газованого напою «Лимонад», виконано технологічні розрахунки необхідної сировини, зроблено підбір та розраховано кількість технологічного обладнання, наведено необхідні заходи хіміко-технологічного контролю виробництва напою. Проведено аналіз впровадження програм-передумов на виробництві безалкогольного солодкого газованого напою «Лимонад», ідентифіковані небезпечні чинники і проаналізовано їх ризики. Розроблено план НАССР. Проаналізовано склад зразків безалкогольних солодких газованих напоїв «Лимонад» ТМ «Оболонь», «Біола» та «ЗлатаВода», визначено кислотність та масову частку сухих речовин. Здійснено їх сенсорний аналіз за розробленою 5-бальною шкалою оцінки, шляхом побудови сенсорної діаграми та розрахунку комплексних показників якості. У розділі з охорони праці представлено заходи, що забезпечують збереження здоров’я та життя працівників підприємств харчової промисловості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2241
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.