Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244
Назва: Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки
Автори: Ословська, В. О.
Ключові слова: Молочна промисловість
молоко коров’яче незбиране
молоко пряжене
ряжанка
технологія
виробничий контроль
аналіз ризиків
безпека
показники якості
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Ословська, В. О. Технологічна експертиза та оцінка якості ряжанки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. О. Ословська ; наук. керівник ст. викл. Т. А. Юрова. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 87 с.
Короткий огляд (реферат): В літературно-теоретичній частині розглянуто стан та тенденції розвитку вітчизняної молочної галузі. Наведено асортимент кисломолочних продуктів, визначено можливі дефекти смаку та консистенції, причини їх появи. В технологічній частині наведена характеристика та вимоги до незбираного коров’ячого молока та закваски в виробництві ряжанки. Запропонована технологічна схема виробництва ряжанки резервуарним способом. Виконано технологічні розрахунки, обрано сучасне обладнання. Складена схема хіміко-технологічного контролю. На основі аналізу ризиків визначено критичні контрольні точки при виробництві ряжанки та розроблено процедури моніторингу та коригувальні дії. Результати роботи зведено в план НАССР. Обрано об’єкти дослідження та визначено органолептичні показники ряжанки з масовою часткою жиру 4%. Дегустаційним методом проведена балова оцінка дослідних зразків. Розглянуто правила охорони праці для працівників підприємств по переробці молока. Зроблено висновки по роботі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2244
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.