Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246
Назва: Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока
Автори: Сонічева, С. О. В.
Ключові слова: Безлактозне молоко
технологічна експертиза
якість
безпечність
система НАССР
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Сонічева, С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / С. О. В. Сонічева ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): В літературно-теоретичній частині наведено аналіз світового ринку безлактозних молочних продуктів і сучасні тенденції виробництва безлактозного молока; охарактеризовано хімічний склад та особливості переробки молока без лактози. В технологічній частині проведено вибір та дано характеристику сировини для виробництва безлактозного молока; зазначено основні етапи технологічного процесу виробництва, використання ферменту лактази та альтернативних методів усунення лактози; наведено вплив технологічних параметрів на органолептичні властивості для збереження поживної цінності продукту. В роботі розроблені елементи системи НАССР з визначенням критичних контрольних точок, у розділі з організації контролю якості продукції наведено результати перевірки відповідності різних торгових марок виробництва безлактозного молока, запропоновано методики, для дослідження фізико-хімічних показників якості. У розділі з охорони праці розроблені заходи з безпечності роботи на молокопереробному підприємстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.