Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246| Назва: | Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока |
| Автори: | Сонічева, С. О. В. |
| Ключові слова: | Безлактозне молоко технологічна експертиза якість безпечність система НАССР |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | ХНТУ |
| Бібліографічний опис: | Сонічева, С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / С. О. В. Сонічева ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 84 с. |
| Короткий огляд (реферат): | В літературно-теоретичній частині наведено аналіз світового ринку безлактозних молочних продуктів і сучасні тенденції виробництва безлактозного молока; охарактеризовано хімічний склад та особливості переробки молока без лактози. В технологічній частині проведено вибір та дано характеристику сировини для виробництва безлактозного молока; зазначено основні етапи технологічного процесу виробництва, використання ферменту лактази та альтернативних методів усунення лактози; наведено вплив технологічних параметрів на органолептичні властивості для збереження поживної цінності продукту. В роботі розроблені елементи системи НАССР з визначенням критичних контрольних точок, у розділі з організації контролю якості продукції наведено результати перевірки відповідності різних торгових марок виробництва безлактозного молока, запропоновано методики, для дослідження фізико-хімічних показників якості. У розділі з охорони праці розроблені заходи з безпечності роботи на молокопереробному підприємстві. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2246 |
| Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Сонічева С. О. В. Технологічна експертиза та оцінка якості безлактозного молока.pdf | 183.87 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.