Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2248| Title: | Проєкт цеху переробки червоних сортів винограду з виробництвом столових сухих виноматеріалів продуктивністю 2000 т/сезон |
| Authors: | Артем`єва, А. Д. |
| Keywords: | Виноград сорту Мерло Гренаш нуар Сіра м’язга сусло-самоплив пресове сусло сухий виноматеріал бродіння на м’язгі сульфітація дріжджові осади активні сухі дріжджі пресування доброджування освітлення фільтрація зберігання |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | ХНТУ |
| Citation: | Артем`єва, А. Д. Проєкт цеху переробки червоних сортів винограду з виробництвом столових сухих виноматеріалів продуктивністю 2000 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. Д. Артем`єва ; наук. керівник канд. техн. наук, доц. О. І. Мамай. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 82 с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки червоних сортів винограду для виробництва червоних сухих столових виноматеріалів. Описано характеристику основної сировини та допоміжних матеріалів, визначено асортимент готової продукції відповідно до вимог нормативної документації. Розроблена технологічна схема охоплює всі основні етапи виробництва: подрібнення, бродіння на м’яззі, доброджування, зняття з осаду, стабілізацію, фільтрацію, освітлення та зберігання виноматеріалів, причому потокова організація процесу сприяє його цілісності й зниженню втрат. Виконано технологічні розрахунки: визначено потребу в сировині, матеріалах, технічних ресурсах, складено матеріальний баланс, розраховано обсяги втрат і вихід готової продукції. Обґрунтовано підбір обладнання відповідно до типу виробництва, режимів роботи, зручності експлуатації, а також вибір засобів автоматизації для стабілізації параметрів бродіння. Особливу увагу приділено технохімічному контролю, мікробіологічній стабільності виноматеріалу, аналізу ризиків і розробці заходів для запобігання шкідливим чинникам. Окремо розглянуто розміщення обладнання, побудову виробничого корпусу, логістику й планування генерального плану підприємства з урахуванням безпеки, ергономіки, санітарії та екології. |
| URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2248 |
| Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Артем`єва А. Д. Проєкт цеху переробки червоних сортів винограду з виробництвом столових сухих виноматеріалів продуктивністю ...pdf | 853.49 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.