Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251| Назва: | Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезон |
| Автори: | Рибальська, Є. В. |
| Ключові слова: | Мезга гребені вичавки сусло-самоплив пресове сусло виноматеріал коньячний препарати для освітлення суслові осади активні сухі дріжджі дріжджові осади прийомка дроблення пресування охолодження флотаційне освітлення зброджування переливка зберігання на осаді фільтрація осадів |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | ХНТУ |
| Бібліографічний опис: | Рибальська, Є. В. Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів продуктивністю 2300 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / Є. В. Рибальська ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. М. І. Валько. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 85 с. |
| Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі спроектовано цех переробки винограду для виробництва коньячних виноматеріалів. Описано характеристики основної сировини та допоміжних матеріалів, запропоновано асортимент готової продукції. Технологічна схема переробки винограду відповідає сучасним вимогам галузі та базується на використанні високотехнологічного обладнання провідних європейських виробників. Ключовою особливістю розробленої технології є поточність виробничого процесу – від надходження сировини до отримання готових виноматеріалів. Запропонована схема включає прискорене освітлення сусла із застосуванням охолодження та флотації, а також бродіння сусла в потоці. Проведено комплексні технологічні розрахунки, що включають визначення витрат основної та допоміжної сировини, розрахунок кількості та вибір технологічного обладнання. Окрім цього, виконано розрахунок енергетичних потреб виробництва (споживання пари, холоду, води та електроенергії). Особлива увага приділена питанням технохімічного та мікробіологічного контролю якості продукції. Робота містить оцінку можливих ризиків виробництва, ідентифікацію небезпечних чинників та розробку заходів щодо їх запобігання та моніторингу. Запроєктовано систему автоматизації ключових технологічних процесів, включаючи переробку винограду та освітлення сусла. Розглянуто питання будівництва головного виробничого корпусу та проєктування генерального плану підприємства. Значна увага приділена аспектам інженерії безпеки та екологічної стійкості виробництва. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2251 |
| Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Рибальська Є. В. Проєкт цеху переробки винограду з виробництвом коньячних виноматеріалів ...pdf | 447.99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.