Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252
Назва: Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон
Автори: Черниш, А. О.
Ключові слова: М’язга
гребені
сусло
активні сухі дріжджі
спирт-ректифікат
сухокріплений виноматеріал
суслові та дріжджові осади
дроблення
гребеневідділення
сульфітація
мацерація м’язги
відділення сусла
відстоювання
бродіння
спиртування
освітлення
фільтрація
зберігання
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Черниш, А. О. Проєкт цеху переробки білих сортів винограду з виробництвом сухокріплених виноматеріалів продуктивністю 2500 т/сезон : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / А. О. Черниш ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 93 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі спроєктовано цех з переробки білих сортів винограду для виробництва сухокріплених виноматеріалів, призначених для виготовлення спеціальних вин типу херес. Проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва виноробного підприємства та сформовано прогнозований асортимент готової продукції. Надано характеристику сировини й допоміжних матеріалів, розроблено технологічну схему, яка передбачає короткочасну мацерацію м’язги, доливне зброджування сусла, спиртування та стабілізаційну обробку виноматеріалів. Виконано технологічні розрахунки щодо виходу продуктів, втрат і відходів, витрат допоміжних матеріалів і енергоресурсів. Здійснено підбір обладнання та визначено його необхідну кількість. Описано заходи з переробки виробничих відходів, організацію техно-хімічного й мікробіологічного контролю із визначенням критичних контрольних точок. Розроблено схему автоматизації виробничих процесів. Подано рішення з компонування головного виробничого корпусу, генерального плану підприємства. Розглянуті основні питання інженерії безпеки та захисту навколишнього середовища.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2252
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.