Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2308
Назва: Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості
Інші назви: Scientific and practical developments of young scientists in the chemical, food, and perfumery and cosmetic industries
Автори: Салєба, Л. В.
Saleba, L. V.
Рацук, М. Є.
Ratsuk, M. Y.
Ключові слова: Хімічні технології
легка промисловість
текстильна промисловість
хімія
біологічно-активні сполуки
синтез
біотехнології
інноваційні технології
харчові добавки
косметичні засоби
безпека харчових продуктів
стандартизація
сертифікація
очищення стічних вод
контроль якості
харчові технології
якість харчових продуктів
chemical technologies
light industry
textile industry
chemistry
biologically active compounds
synthesis
biotechnology
food additives
food additives
cosmetics
food safety
standardization
certification
wastewater treatment
quality control
food technologies
food quality
Дата публікації: 2025
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених і здобувачів освіти, 21 листопада 2025 р., м. Хмельницький / під ред. Л. В. Салєби, М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2025. – 232 с.
Короткий огляд (реферат): У збірнику тез висвітлено актуальні питання галузі хімічних технологій, легкої і текстильної промисловості, харчової хімії і біотехнології, інноваційних технологій виробництва харчових добавок та косметичних засобів, експертизи та безпеки харчових продуктів, стандартизації та сертифікації, економічних аспектів виробництва, а також екологічної безпеки хімічних і харчових технологій. Велика кількість робіт присвячена синтезу нових сполук, застосуванню глибоких евтектичних розчинників, використанню нових компонентів у косметичних засобах. Актуальні дослідження, пов’язані з безпекою і вдосконаленням рецептур та технологій виробництва функціональних і традиційних харчових продуктів. Значна увага приділена питанням вторинної переробки, безвідходним технологіям та очищенню стічних вод. The collection of abstracts covers current issues in the field of chemical technologies, light and textile industries, food chemistry and biotechnology, innovative technologies to produce food additives and cosmetics, food product expertise and safety, standardization and certification, economic aspects of production, as well as environmental safety of chemical and food technologies. Many works are devoted to the synthesis of new compounds, the use of deep eutectic solvents, and the use of new components in cosmetics. Current research related to the safety and improvement of recipes and technologies to produce functional and traditional food products. Considerable attention is paid to issues of secondary processing, waste-free technologies and wastewater treatment.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/2308
Розташовується у зібраннях:Матеріали конференцій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.