Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/244
Назва: ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру
Інші назви: ИК-спектроскопическое исследование качественного состава шерстного жира
Infrared spectroscopic research of qualitative structure of wool fat
Автори: Куник, О.М.
Куник, А. Н.
Kunik, A.N.
Семешко, О. Я.
Сарібєкова, Ю. Г.
Ключові слова: шампіньйони
маринування
ферментативне потемніння
технологічна експертиза
шампиньоны
маринование
ферментативное потемнение
технологическая экспертиза
mushrooms
marinating
enzymatic browning
technological expertise
Дата публікації: 2016
Видавництво: НУХТ
Бібліографічний опис: Куник О. М. ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру / О. М. Куник, О. Я. Семешко, Ю. Г. Сарібєкова // Харчова промисловість. – 2016. – №19. – С. 51 – 56.
Серія/номер: УДК 665.3;
Короткий огляд (реферат): У статті проведено ІЧ-спектроскопічне дослідження якісного складу вовняного жиру, отриманого методом вичерпної екстракції та кислотним способом жиродобування з необробленої вовни та вовни після високоенергетичної дискретної обробки. В якості об’єкта дослідження використана непромита напівтонка мериносова вовна з початковим вмістом жиру 20,7±0,7%. Дослідження якісного складу вовняного жиру проводилися на ІЧ-Фур’є спектрометрі «Tensor-37» («Bruker Corporation», Німеччина). В результаті аналізу отриманих ІЧ-спектрів визначено, що жир, вилучений з вовни після попередньої високоенергетичної дискретної обробки в 1,2-2 рази менш окислений ніж жир, вилучений з необробленої вовни. В статье проведено ИК-спектроскопическое исследование качественного состава шерстного жира, полученного методом исчерпывающей экстракции и кислотным способом жиродобычи из необработанной шерсти и шерсти после высокоэнергетической дискретной обработки. В качестве объекта исследования использовалась непромытая полутонкая мериносовая шерсть с начальным содержанием жира 20,7±0,7%. Исследование качественного состава шерстного жира проводилось на ИК-Фурье спектрометре «Tensor-37» («Bruker Corporation», Германия). В результате анализа полученных ИК-спектров определено, что жир, извлеченный из шерсти после высокоэнергетической дискретной обработки, в 1,2-2 раза менее окислен чем жир, полученный из необработанной шерсти. IR-spectroscopic research of qualitative structure of the wool fat received by exhaustive extraction and acid way from untreated wool and wool after high-energy discrete processing is carried out on article. As object of research it was used unwashed semifine merino wool with the initial maintenance of fat of 20.7%±0.7%. high-energy discrete processing of fiber conducted in a laboratory setting «Vega-6». Research of qualitative structure of wool fat was spent on IR-Fourier spectrometer «Tensor-37» («Bruker Corporation», Germany). As a result of the analysis of the received IR-spectra it is defined, that the fat taken from wool after high-energy discrete processing in 1.2-2 times less oxidized than the fat received from untreated wool. According to authors, the action of high-energy discrete processing like action of alkali refining in which result there is an allocation from fat of free fat acids and others hydrated (protein) substances in the form of soaps. This statement can be explained decrease of oxidation of wool fat as a result of the high-energy discrete processing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/244
ISSN: 2225-2916
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.