Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/550
Назва: Використання сенсорів в якості аналізаторів для розв'язку задачі декомпозиції і класифікації складних сигналів
Автори: Розсоховатський, В. В.
Ключові слова: задача декомпозиції
хроматографія
мас-спектрометрії
адитивний шум
Дата публікації: 2021
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Розсоховатський, В. В. Використання сенсорів в якості аналізаторів для розв'язку задачі декомпозиції і класифікації складних сигналів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / В. В. Розсоховатський ; наук керівник проф., д.т.н. Литвиненко В. І. – Херсон : ХНТУ, 2021. – 79 с.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано інформаційну технологію обробки змішаних сигналів сукупності джерел, що реєструються простим сенсором в лінійному режимі. В роботі розглянуті методи розкладання такого змішаного сигналу на складові з отриманням вагових коефіцієнтів вкладу кожного джерела окремо. Представлені результати проведених досліджень впливу шумових факторів вихідного сигналу на ступінь достовірності результатів розкладання. Зокрема, встановлено, що наявність адитивного шуму у вихідному сигналі значно звужує область застосування запропонованих методів аналізу для зашумлених сигналів. Показано, що попередня ортогоналізації еталонних патернів компонент розкладання дозволяє на порядок поліпшити якість роботи програмно-апаратних аналізаторів, створених на основі простих сенсорів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/550
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 122 Комп`ютерні науки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.