Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/551
Title: Використання статичних та динамічних байєсівських методів для ситуативного моделювання конкурентоспроможності національної економіки
Authors: Сиса, І. Б.
Keywords: статичні методи
динамічні методи
Байєсівські методи
Issue Date: 2021
Publisher: ХНТУ
Citation: Сиса, І. Б. Використання статичних та динамічних байєсівських методів для ситуативного моделювання конкурентоспроможності національної економіки : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / І. Б. Сиса наук. керівник доц., к. т. н. Вороненко М. О. – Херсон : ХНТУ, 2021. – 92 с.
Abstract: Задачі дослідження. Дана робота присвячена використанню інструменту Байєсових мереж (БМ) для оцінки впливу комплексу економічних показників регіонів на конкурентну спроможність національної економіки. В роботі показано, що БМ дозволяють виявити вірогідну залежність структури економічних показників, що включають також інноваційно-інвестиційні показники регіонів, які можуть бути проаналізовані більш детально за допомогою спостережень і аналізу чутливості БМ. В даній роботі демонструється, як багатовимірний характер взаємозв'язку між економічними, інвестиційно-інноваційними показниками і показником конкурентоспроможності може бути використаний в якості інструмента підтримки прийняття рішень для політиків при формуванні стратегічних рекомендацій щодо підвищення економічного рівня країни.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/551
Appears in Collections:Спеціальність 122 Комп`ютерні науки



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.