Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/882
Title: Дослідження методів класифікації новин за достовірністю з використанням методів веб-краулінгу та машинного навчання
Authors: Серебрянський, Серебрянський, В. В. В. В.
Keywords: веб-скрапінг
екстракція даних з веб-сторінок
краулінг
пошук посилань
машинне навчання
класифікація новин
довга короткочасна пам’ять
нейронні мережі
Issue Date: 2021
Publisher: ХНТУ
Citation: Серебрянський, В. В. Дослідження методів класифікації новин за достовірністю з використанням методів веб-краулінгу та машинного навчання : кваліфікаційна робота на здобуття ступення вищої освіти магістр / В. В. Серебрянський ; наук. керівник к.т.н., доцент Огнєва О. Є. – Херсон : ХНТУ, 2021. – 86с.
Abstract: Об’єкт дослідження – процес екстракції текстових даних з подальшою обробкою методами машинного навчання. Предмет дослідження – методи та засоби екстракції та аналізу структурованих текстових даних. Мета роботи – створення програмного інструментарію екстракції структурованих даних з веб-сторінок новинних ресурсів для подальшої класифікації за достовірністю. Наукова новизна роботи полягає в тому, що створено простий жадібний алгоритм у якому суміщено процеси пошуку посилань та видобування інформації, доведено доцільність використання простих алгоритмів для збору даних з ресурсів у мережі Інтернет з ціллю використання у тренуванні алгоритмів машинного навчання. Практичний результат роботи полягає в тому, що доведено здатність класичних алгоритмів навчання досягати результатів, співставних з такими у нейронних мережах, таких як мережі ДКЧП, та показано, що такі моделі здатні працювати на двомовних наборах даних.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/882
Appears in Collections:Спеціальність 121 - Інженерія програмного забезпечення



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.