Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1030
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБоброва, Марія Олександрівна-
dc.date.accessioned2024-02-08T17:22:36Z-
dc.date.available2024-02-08T17:22:36Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБоброва, М. О. Дослідження рецептур шампунів проти лупи : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / М. О. Боброва ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 94 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1030-
dc.description.abstractВ роботі досліджені рецептури та основні показники якості шампунів від лупи. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків шампунів проти лупи. Проведено детальний аналіз складів шампуні проти лупи та встановлені основні та допоміжні речовини у складах, а також діючі речовини проти лупи. При визначенні піноутворюючої здатності та піностійкості шампунів проти лупи встановлено що найменшим показником пінного числа характеризується шампунь, який має в складі натуральні ПАР; за коефіцієнтом стійкості піни досліджувані засоби відповідають нормі. Здійснено органолептичну оцінку шампунів проти лупи за вимогами ДСТУ 4315:2004 за показниками зовнішнього вигляду, консистенції та кольору а також сенсорну оцінку після їх використання. Запропоновано технологію виготовлення, рецептуру і схему виробництва шампунів. Визначено небезпечні чинники, які можуть впливати на працівника лабораторії на виробництві шампунів та розглянуто заходи щодо охорони праці. Здійснено оцінку небезпечності речовин, які використовують при виробництві шампунів.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectШампуні проти лупи,uk_UA
dc.subjectпіроктон оламін,uk_UA
dc.subjectекстракти рослин,uk_UA
dc.subjectПАР,uk_UA
dc.subjectпіноутворення,uk_UA
dc.subjectвизначення pH.uk_UA
dc.titleДослідження рецептур шампунів проти лупиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.