Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГубарик, Анастасія Петрівна-
dc.date.accessioned2024-02-08T17:33:08Z-
dc.date.available2024-02-08T17:33:08Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationГубарик, А. П. Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. П. Губарик ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 105 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031-
dc.description.abstractВ роботі проаналізовані рецептури емульсійних зволожуючих кремів для обличчя та досліджені органолептичні властивості емульсій. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків емульсійних зволожуючих кремів. Проаналізовані рецептури досліджуваних косметичних емульсій та надано характеристику інгредієнтів. У результаті дослідження органолептичних показників вибраних емульсійних кремів встановлено, що всі досліджувані зразки емульсійних кремів відповідають вимогам ДСТУ. Здійснено сенсорну оцінку характеристик шкіри після нанесення кремів з використанням Скоринг методу за показниками поглинання, зволоження, еластичність. Надано характеристику вихідної сировини, представлено принципову технологічну схему та здійснено матеріальний розрахунок. Встановлені шкідливі та небезпечні фактори виробничого процесу для працівника хімічної лабораторії та розглянуто заходи щодо захисту від шуму та вібрацій. Розглянуто питання щодо безпеки інгредієнтів косметичних емульсій, що є важливим екологічно орієнтованим заходом у хімічній промисловості.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectЕмульсії,uk_UA
dc.subjectінгредієнт,uk_UA
dc.subjectактивні речовини,uk_UA
dc.subjectорганолептичні властивості,uk_UA
dc.subjectсенсорний аналіз,uk_UA
dc.subjectпоглинання,uk_UA
dc.subjectзволоження,uk_UA
dc.subjectеластичністьuk_UA
dc.titleДослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчяuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.