Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Косовський, Віктор Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-08T18:09:50Z | - |
dc.date.available | 2024-02-08T18:09:50Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Косовський, В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. В. Косовський ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 84 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034 | - |
dc.description.abstract | В роботі встановлена перспективність вирощування лаванди та виробництва лавандової олії. Визначено, що високу цінність лавандової олії для парфумерної промисловості обумовлює високий вміст ліналілацетату та ліналоолу і низький камфори і 1,8-цинеолу. Доказано, що якість лавандової олії залежить від якості рослинної сировини та методу переробки. Обґрунтована технологія переробки лаванди з використанням апарату безперервної дії системи Пономаренко-Поколенко, що дозволяє отримувати ефірну олію високої якості та зменшити втрати рослинної сировини при перегонці з водяною парою. Проведено дослідження лавандової ефірної олії і встановлена відповідність органолептичних та фізичних показників нормативним вимогам. Проаналізована технологія перегонки рослинної олії на наявність шкідливих та небезпечних виробничих факторів і запропоновані заходи з їх усунення. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Ефірна олія, | uk_UA |
dc.subject | лаванда, | uk_UA |
dc.subject | лавандова олія, | uk_UA |
dc.subject | процес екстракції, | uk_UA |
dc.subject | технологія екстрагування | uk_UA |
dc.title | Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Косовський В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії.pdf | 582.64 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.