Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКосовський, Віктор Володимирович-
dc.date.accessioned2024-02-08T18:09:50Z-
dc.date.available2024-02-08T18:09:50Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКосовський, В. В. Дослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової олії : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / В. В. Косовський ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. М. Куник. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 84 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1034-
dc.description.abstractВ роботі встановлена перспективність вирощування лаванди та виробництва лавандової олії. Визначено, що високу цінність лавандової олії для парфумерної промисловості обумовлює високий вміст ліналілацетату та ліналоолу і низький камфори і 1,8-цинеолу. Доказано, що якість лавандової олії залежить від якості рослинної сировини та методу переробки. Обґрунтована технологія переробки лаванди з використанням апарату безперервної дії системи Пономаренко-Поколенко, що дозволяє отримувати ефірну олію високої якості та зменшити втрати рослинної сировини при перегонці з водяною парою. Проведено дослідження лавандової ефірної олії і встановлена відповідність органолептичних та фізичних показників нормативним вимогам. Проаналізована технологія перегонки рослинної олії на наявність шкідливих та небезпечних виробничих факторів і запропоновані заходи з їх усунення.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectЕфірна олія,uk_UA
dc.subjectлаванда,uk_UA
dc.subjectлавандова олія,uk_UA
dc.subjectпроцес екстракції,uk_UA
dc.subjectтехнологія екстрагуванняuk_UA
dc.titleДослідження технології екстрагування та визначення якісних показників лавандової оліїuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.