Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1129
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Врублевська, Анастасія Віталіївна | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-27T10:41:22Z | - |
dc.date.available | 2024-02-27T10:41:22Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Врублевська, А. В. Розробка рецептури фруктово-овочевих маринадів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Врублевська ; керівник доц., канд. техн. наук К. В. Зубкова. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 67с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1129 | - |
dc.description.abstract | Актуальним завданням сьогодення є розширення асортименту фруктово-овочевих консервів на ринку Україні за рахунок нових компонентів, високої якості сировини, зменшення втрат сировини, зниження ресурсозатрат на їх виробництво. Несприятлива екологічна ситуація і підвищений попит на продукти функціональної та оздоровчої дії, прагнення до економії часу, за рахунок вживання готових консервів, а не виготовлення їх вдома підвищує попит на продукти з плодоовочевої сировини, що містить значну кількість біологічно активних речовин (БАР). У той же час потреба у вітчизняних консервованих продуктах на плодоовочевої основі задовольняється не більше ніж на 20 %. Розширення асортименту фруктових і овочевих консервів можливо за рахунок використання нетрадиційних рецептур, використання нових сортів плодоовочевої сировини. Так, завдяки збільшенню добового надходження БАР в організм людини людини, можна знизити ризик цілого ряду захворювань. Досліджено використання часнику у виробництві фруктово-овочевих маринадів та бурякового соку в заливі маринаду. Проаналізовано хімічний склад сировини і показано їх фізіологічну дію на організм людини, що підтверджує перспективність їх використання у розробленій рецептурі консервів. Основні положення і результати роботи доповідалися на IІ Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», яка відбулася 25 жовтня 2023 р. в Національному університеті харчових технологій. (опубліковані в зб ірнику матеріалів наукової конференції). | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Слива, | uk_UA |
dc.subject | часник, | uk_UA |
dc.subject | фруктово-овочевий маринад, | uk_UA |
dc.subject | рецептура, | uk_UA |
dc.subject | залива | uk_UA |
dc.title | Розробка рецептури фруктово-овочевих маринадів | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Врублевська А. В. Розробка рецептури фруктово-овочевих маринадів.pdf | 285.48 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.