Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1304
Название: Проєкт консервного цеху дитячого харчування в с. Миролюбівка Херсонської області потужністю 10 мільйонів облікових банок за рік
Авторы: Победря, К. С.
Ключевые слова: Проектування
овочі
фрукти
банка
консерва
Дата публикации: 2024
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Победря, К. С. Проєкт консервного цеху дитячого харчування в с. Миролюбівка Херсонської області потужністю 10 мільйонів облікових банок за рік : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» / К. С. Победря ; наук. керівник доц., канд. техн. наук К. В. Зубкова. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 103с.
Краткий осмотр (реферат): В кваліфікаційній роботі представлено проєкт консервного цеху дитячого харчування в с. Миролюбівка Херсонської області потужністю 10 мільйонів облікових банок за рік. Передбачено виробництво двох асортиментів, а саме: Пюре із яблук, груш і айви - 48 тоб/зміну; Пюре із яблук і чорної смородини -32 тоб/зміну. Актуальність теми: Консерви на фруктовій основі для харчування дітей раннього віку займають важливе місце у харчуванні дітей. Вони за поживною цінністю повинні бути рівноцінні свіжим фруктам, а, по засвоюваності навіть перевершувати їх. При виробництві фруктових та фруктово-ягідних консервів важливо зберегти поживну та біологічну цінність, а також смакові переваги продуктів для дітей. Це залежить не тільки від якості сировини, а й від технології її переробки. Застосовувані способи та режими обробки сировини можуть надавати як позитивний, і негативний вплив на якість готового продукту. Сучасне виробництво консервованих продуктів для дитячого харчування на промисловій основі дозволяє застосовувати прогресивні технології щадної переробки сировини, що забезпечують безпеку продукту та максимальне збереження харчової цінності. При виробництві фруктових та фруктово- ягідних консервів ці показники суттєво залежать від виконання операцій сортування сировини за якістю, її миття, подрібнення, гомогенізації, деаерації та теплової обробки. Консерви виробляють на збірних лініях, що складаються з машин різних типів для підготовки окремих видів сировини, за технологічною схемою, розробленою для виробництва пюреподібних дитячих консервів. Новизна роботи: використано сучасне обладнання та технології для виробництва консервів для дитячого харчування за базовими рецептурами, за рахунок чого вдалось зберегти поживну цінність вихідної сировини по максимуму. Практична цінність роботи: полягає в тому, що обрані технологічні схеми забезпечують високу якість і максимальний вихід продукції, а також збереження товарного виду продукту і багатьох поживних речовин. Таким чином дана продукція буде користуватись попитом, а розроблений проєкт легко може бути впроваджений у виробництво. Основні положення і результати роботи доповідалися на IV міжнародній студентській науковій конференції «Модернізація та сучасні українські і світові наукові дослідження, 15 вересня 2023 року, м. Кривий Ріг.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1304
Располагается в коллекциях:Спеціальність 181 Харчові технології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.