Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812
Title: | Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави |
Authors: | Колоколова, Д. О. |
Keywords: | Косметична емульсія кава кавовий екстракт антиоксидантна здатність сенсорні властивості |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Колоколова, Д. О. Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. О. Колоколова ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 76 с. |
Abstract: | В роботі розроблено склад косметичної емульсії із застосуванням кавового екстракту та досліджено фізико-хімічні і органолептичні властивості розробленої емульсії. Дослідження фізико-хімічних властивостей запропонованих емульсій показало, при вмісті екстракту кави від 1% до 7% вони характеризуються колоїдною та термостабільністю, однорідною структурою та показниками рН близькими до нейтрального значення, кремовим кольором, який посилюється зі збільшенням концентрації кавового екстракту, характерним кавовим ароматом та легкою кремовою консистенцією. Методом відновлення заліза вивчено антиоксидантну здатність досліджуваних емульсій та встановлено, що їх антиоксидантна здатність зростає зі збільшенням рослинного екстракту. Встановлено, що нанесення розробленої емульсії на шкіру забезпечує досягнення пролонгованої вологості шкіри. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1812 |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Колоколова Д. О. Розробка рецептури та технології приготування крему для обличчя з використанням екстракту кави.doc.pdf | 197.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.