Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Логвиненко, Я. С. | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-28T11:57:01Z | - |
dc.date.available | 2025-03-28T11:57:01Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Логвиненко, Я. С. Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Я. С. Логвиненко ; наук. керівник доц., канд. техн. наук М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 73 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813 | - |
dc.description.abstract | В роботі проведено удосконалення рецептур косметичних емульсій шляхом введення до їх складу олії з насіння шипшини, а результати проведених практичних досліджень підтверджують перспективність вивчення і розвитку даного напрямку. У якості об’єктів для досліджень було використано олію з насіння шипшини, одержану методом виснажливої екстракції у апараті Сокслета та косметичну емульсію прямого типу із загальним вмістом олійної фази 25%. У ході досліджень було встановлено, що виснажлива екстракція за допомогою органічних розчинників є ефективним методом вилучення олії і біологічно активних речовин з насіння плодів шипшини. Одержана олія показала значний вміст вітаміну С – 5,21%, вітаміну Р – 4,38%, суми флаваноїдів та каротиноїдів – 6,01% та 0,71% відповідно. Дослідження підтверджують, біологічну цінність олії шипшини та її антиоксидантні властивості. Отримані результати дослідження впливу олії шипшини на органолептичні, фізико-хімічні, сенсорні та антиоксидантні властивості косметичної емульсії носять позитивний характер. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Шипшина | uk_UA |
dc.subject | олія з насіння шипшини | uk_UA |
dc.subject | екстракція | uk_UA |
dc.subject | косметична емульсія | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантна активність | uk_UA |
dc.title | Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Логвиненко Я. С. Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій.pdf | 185.35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.