Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЛогвиненко, Я. С.-
dc.date.accessioned2025-03-28T11:57:01Z-
dc.date.available2025-03-28T11:57:01Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЛогвиненко, Я. С. Дослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Я. С. Логвиненко ; наук. керівник доц., канд. техн. наук М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1813-
dc.description.abstractВ роботі проведено удосконалення рецептур косметичних емульсій шляхом введення до їх складу олії з насіння шипшини, а результати проведених практичних досліджень підтверджують перспективність вивчення і розвитку даного напрямку. У якості об’єктів для досліджень було використано олію з насіння шипшини, одержану методом виснажливої екстракції у апараті Сокслета та косметичну емульсію прямого типу із загальним вмістом олійної фази 25%. У ході досліджень було встановлено, що виснажлива екстракція за допомогою органічних розчинників є ефективним методом вилучення олії і біологічно активних речовин з насіння плодів шипшини. Одержана олія показала значний вміст вітаміну С – 5,21%, вітаміну Р – 4,38%, суми флаваноїдів та каротиноїдів – 6,01% та 0,71% відповідно. Дослідження підтверджують, біологічну цінність олії шипшини та її антиоксидантні властивості. Отримані результати дослідження впливу олії шипшини на органолептичні, фізико-хімічні, сенсорні та антиоксидантні властивості косметичної емульсії носять позитивний характер.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectШипшинаuk_UA
dc.subjectолія з насіння шипшиниuk_UA
dc.subjectекстракціяuk_UA
dc.subjectкосметична емульсіяuk_UA
dc.subjectантиоксидантна активністьuk_UA
dc.titleДослідження застосування олії шипшини у якості компоненту косметичних емульсійuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.