Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШаров, П. А.-
dc.date.accessioned2025-03-28T12:07:27Z-
dc.date.available2025-03-28T12:07:27Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШаров, П. А. Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / П. А. Шаров ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 85 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816-
dc.description.abstractВ роботі проведено аналіз науково-дослідної літератури щодо рослинної сировини, методів її переробки та дослідження одержаних компонентів. У якості об’єктів дослідної роботи було використано гідролат лаванди звичайної, одержаний методом гідродистиляції та базову косметичну емульсію прямого типу з вмістом олійної фази 25%. У технологічній частині розглянуто один з найбільш поширених та ефективних способів одержання гіролату – метод гідродистиляції. Проведено основні розрахунки технології гідродистиляції: матеріальний і тепловий баланс. Визначено, що гідролат лаванди містить у своєму складі основні групи біологічно активних речовин – флавоноїди 0,096%, дубильні речовини 0,057% та екстрактивні речовини 0,451%, які визначають заспокійливі, протизапальні та антиоксидантні властивості гідролату. Гідролат лаванди може бути використаний у складі косметичних засобів на емульсійній основі у якості водної фази, покращуючи таким чином органолептичні, фізико-хімічні та антиоксидантні властивості засобів. Гідролат лаванди може складати до 50% водної фази або повністю замінити воду.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectГідролат лавандиuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництва гідролату лавандиuk_UA
dc.subjectгідродистиляціяuk_UA
dc.subjectантиоксидантна активністьuk_UA
dc.subjectкосметична емульсіяuk_UA
dc.subjectвластивості емульсіїuk_UA
dc.titleДослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсійuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.