Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шаров, П. А. | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-28T12:07:27Z | - |
dc.date.available | 2025-03-28T12:07:27Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Шаров, П. А. Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / П. А. Шаров ; наук. керівник доц., канд. техн. наук Л. В. Салєба. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 85 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1816 | - |
dc.description.abstract | В роботі проведено аналіз науково-дослідної літератури щодо рослинної сировини, методів її переробки та дослідження одержаних компонентів. У якості об’єктів дослідної роботи було використано гідролат лаванди звичайної, одержаний методом гідродистиляції та базову косметичну емульсію прямого типу з вмістом олійної фази 25%. У технологічній частині розглянуто один з найбільш поширених та ефективних способів одержання гіролату – метод гідродистиляції. Проведено основні розрахунки технології гідродистиляції: матеріальний і тепловий баланс. Визначено, що гідролат лаванди містить у своєму складі основні групи біологічно активних речовин – флавоноїди 0,096%, дубильні речовини 0,057% та екстрактивні речовини 0,451%, які визначають заспокійливі, протизапальні та антиоксидантні властивості гідролату. Гідролат лаванди може бути використаний у складі косметичних засобів на емульсійній основі у якості водної фази, покращуючи таким чином органолептичні, фізико-хімічні та антиоксидантні властивості засобів. Гідролат лаванди може складати до 50% водної фази або повністю замінити воду. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУ | uk_UA |
dc.subject | Гідролат лаванди | uk_UA |
dc.subject | технологія виробництва гідролату лаванди | uk_UA |
dc.subject | гідродистиляція | uk_UA |
dc.subject | антиоксидантна активність | uk_UA |
dc.subject | косметична емульсія | uk_UA |
dc.subject | властивості емульсії | uk_UA |
dc.title | Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шаров П. А. Дослідження застосування гідролату лаванди звичайної для косметичних емульсій.pdf | 186.4 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.