Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828| Назва: | Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів |
| Автори: | Семенченко, А. Ф. |
| Ключові слова: | Безглютенові борошняні кондитерські вироби кекси рисове борошно кукурудзяне борошно гідроколоїди псиліум агар-агар технологічна схема органолептичні показники фізико-хімічні властивості план НАССР |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | ХНТУ |
| Бібліографічний опис: | Семенченко, А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. Ф. Семенченко ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 89 с. |
| Короткий огляд (реферат): | В роботі показано перспективи застосування рисового і кукурудзяного борошна у виробництві безглютенових кондитерських виробів, підкреслено потенціал застосування гідроколоїдів для покращення якісних характеристик та поживної цінності кексів. Вибір оптимального співвідношення рисового і кукурудзяного борошна у суміші обґрунтовано дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості готових безглютенових виробів. Досліджено вплив масової частки структуроутворюючих інгредієнтів із класу гідроколоїдів – псиліуму і агар-агару – на властивості безглютенових кексів і встановлено, що введення в рецептуру даних структуроутворювачів має глибокий вплив на органолептичні характеристики та загальний профіль готових кексів. Запропоновано технологічну та машинно-апаратурну схему виробництва безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів. Проведено основні технологічні розрахунки сировини. Здійснено ідентифікацію небезпечних чинників для виробництва безглютенових кексів та розроблено план НАССР. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828 |
| Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Семенченко А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів .pdf | 196.41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.