Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828
Title: Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів
Authors: Семенченко, А. Ф.
Keywords: Безглютенові борошняні кондитерські вироби
кекси
рисове борошно
кукурудзяне борошно
гідроколоїди
псиліум
агар-агар
технологічна схема
органолептичні показники
фізико-хімічні властивості
план НАССР
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Семенченко, А. Ф. Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. Ф. Семенченко ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 89 с.
Abstract: В роботі показано перспективи застосування рисового і кукурудзяного борошна у виробництві безглютенових кондитерських виробів, підкреслено потенціал застосування гідроколоїдів для покращення якісних характеристик та поживної цінності кексів. Вибір оптимального співвідношення рисового і кукурудзяного борошна у суміші обґрунтовано дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників якості готових безглютенових виробів. Досліджено вплив масової частки структуроутворюючих інгредієнтів із класу гідроколоїдів – псиліуму і агар-агару – на властивості безглютенових кексів і встановлено, що введення в рецептуру даних структуроутворювачів має глибокий вплив на органолептичні характеристики та загальний профіль готових кексів. Запропоновано технологічну та машинно-апаратурну схему виробництва безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів. Проведено основні технологічні розрахунки сировини. Здійснено ідентифікацію небезпечних чинників для виробництва безглютенових кексів та розроблено план НАССР.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1828
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.