Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1830
Title: Технологічна експертиза та оцінювання якості і безпечності макаронних виробів
Authors: Тертов, А. О.
Keywords: Макаронні вироби
методи оцінки якості
безпечність
фальсифікація
технологічна схема
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Тертов, А. О. Технологічна експертиза та оцінювання якості і безпечності макаронних виробів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. О. Тертов ; наук. керівник доц., д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 96 с.
Abstract: В роботі наведено хімічний склад, класифікацію та асортимент макаронних виробів, методи оцінки якості та експертизи виробів відповідно діючим нормативним документам, розглянуто способи фальсифікації продукції та основні види дефектів, які притаманні даному харчовому продукту. Проаналізовані перспективи розвитку виробництва макаронних виробів. В технологічній частині було описано схему виробництва цільнозернових макаронних виробів; проведено основні технологічні розрахунки сировини та цеху; підібрано обладнання для обраної схеми виробництва макаронних виробів; розроблено схему хіміко-технологічного контролю виробництва. Також було проведено ідентифікацію небезпечних чинників для виробництва макаронних виробів, розроблено план НАССР. В результаті проведення органолептичної оцінки досліджуваних зразків макаронних виробів з цільнозернового борошна встановлено, що всі зразки мають відмінні органолептичні характеристики. Проведено аналіз умов праці лаборанта на підприємстві, аналіз міжнародних норм в галузі охорони праці на прикладі конвенції про примусову чи обов’язкову працю № 29, зазначено особливості порядку атестації робочих місць.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1830
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.