Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1832
Title: | Дослідження технології виготовлення та оцінка якості трикотажних виробів |
Authors: | Бакіна, Д. Є. |
Keywords: | Безшовні трикотажні вироби технологія виробництва показники якості експертиза споживчих властивостей методи дослідження сертифікація |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Бакіна, Д. Є. Дослідження технології виготовлення та оцінка якості трикотажних виробів : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Д. Є. Бакіна ; наук. керівник д-р техн. наук, проф. Т. О. Кузьміна. ‒ Хмельницький : ХНТУ, 2024. ‒ 103 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню технології виготовлення та оцінці якості трикотажних виробів. У роботі проведено глибокий аналіз сучасного стану та перспектив розвитку ринку трикотажних виробів в Україні, включаючи особливості виробництва, технологічні інновації та тенденції розвитку галузі. У методичній частині роботи розглянуто нормативні документи, що регламентують оцінювання якості трикотажних виробів, методи визначення якісних показників в умовах відсутності спеціального лабораторного обладнання, вимоги до сортування, маркування та пакування. Детально описано методики проведення досліджень гігієнічних властивостей, деформаційних характеристик та показників якості виготовлення. В експериментальній частині проведено експертизу споживчих властивостей п'яти зразків безшовних маєк виробництва ТОВ "Новомосковська трикотажна фабрика", досліджено структуру асортименту виробника, оцінено інформативність маркування та розглянуто процедуру сертифікації продукції. Результати досліджень підтверджують відповідність зразків вимогам нормативних документів за всіма показниками: гігроскопічність становить 12.3-12.6%, розтяжність - 39-42%, залишкова деформація не перевищує 3%. У роботі представлено результати визначення капілярності, гігроскопічності, розтяжності та щільності в'язання, проведених в домашніх умовах. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення якості виробів та оптимізації технологічного процесу. Практичне значення роботи полягає в розробці методик дослідження якісних показників безшовних трикотажних виробів в умовах обмеженого доступу до спеціального обладнання, що може бути використано при проведенні експрес-оцінки якості продукції. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1832 |
Appears in Collections: | Спеціальність 182 Товарознавство, стандартизація та сертифікація виробів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бакіна Д. Є. Дослідження технології виготовлення та оцінка якості трикотажних виробів.pdf | 760.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.