Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1916
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШкарбуль, К. В.-
dc.date.accessioned2025-04-09T10:12:29Z-
dc.date.available2025-04-09T10:12:29Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationШкарбуль, К. В. Розроблення способу виготовлення напою з гарбузу методом ферментації : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / К. В. Шкарбуль ; наук. керівник доц., канд. техн. наук О. В. Стоянова. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1916-
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі магістра розглянуто актуальні аспекти переробки гарбузових плодів. Мета дослідження — розроблення способу виробництва напою з гарбузових плодів методом ферментації для отримання готового продукту з високим вмістом біологічно активних речовин та високими якісними показниками. Ферментація знижує інсулінозалежний цукор, тому цей напій більше підходить для функціонального харчування ( хворими на діабет). Об'єкт дослідження є технологічна схема ферментованого напою з гарбузу. Предметом дослідження: сорт гарбуза Лель, робочі режими ферментації. В роботі проаналізовані сучасні проблеми перероблення гарбузових плодів в Україні. та визначено перспективні напрями. Обґрунтовано вибір сорту гарбуза Лель за фізико-хімічними показниками. Визначено вміст цукрів, вологи та каротину. Розроблена технологічна схема виготовлення напою ферментованого. Обґрунтовано вибір режимів процесу ферментація. Досліджено органолептична оцінка ферментованого напою на основі гарбуза.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherХНТУuk_UA
dc.subjectГарбузuk_UA
dc.subjectнапійuk_UA
dc.subjectспосібuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectтехнологічна схемаuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.titleРозроблення способу виготовлення напою з гарбузу методом ферментаціїuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Спеціальність 181 Харчові технології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.