Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/854
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМамай, О. І.-
dc.contributor.authorМамай, О. И.-
dc.contributor.authorMamai, О. І.-
dc.contributor.authorКузьміна, Т. О.-
dc.contributor.authorЦибенко, М. О.-
dc.date.accessioned2021-11-24T12:02:03Z-
dc.date.available2021-11-24T12:02:03Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationМамай, О. І. Фальсифікація та ідентифікації виноградних вин на основі органолептичних та фізико-хімічних показників / О. І. Мамай, Т. О. Кузьміна, М. О. Цибенко // Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг : матеріали VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., 3 грудня 2020 р., м. Львів. – Львів : Вид-во «Растр-7», 2020. – С. 71-73.uk_UA
dc.identifier.urihttp://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/854-
dc.description.abstractВиноградні вина є багатокомпонентними системами. До їхнього складу входять органічні кислоти, вуглеводи, спирти та багато інших сполук. Вміст інгредієнтів вина широко варіює залежно від різновиду й сорту винограду, кліматичних, геологічних, агротехнічних та інших умов. За якісним та кількісним вмістом компонентів вина можна оцінювати натуральність напоїв і правильність технології їх виробництва. Вина доволі часто стають об'єктами фальсифікації в Україні. Слабка сировинна база нашої країни, зростаючий попит на виноробну продукцію, складний фізико-хімічний склад вина, відсутність надійних методів ідентифікації є вирішальними і основними причинами широкого поширення фальсифікації вин. Методи фальсифікації так чи інакше зводяться до порушень технології виробництва за рахунок використання сировини, яка не має нічого спільного з натуральними виноматеріалами і подальшим доведенням фізико-хімічних показників до встановлених норм. Вирішення питання про фальсифікацію вин має сприяти створенню випробувальних лабораторій для проведення експертизи вина, розробці нормативних документів і технологічних інструкцій виробництва, введенню державного контролю за виробництвом та вжиттю заходів, спрямованих на захист прав споживача. Виноградные вина являются многокомпонентными системами. В их состав входят органические кислоты, углеводы, спирты и многие другие соединения. Содержимое ингредиентов вина широко варьирует в зависимости от разновидности и сорта винограда, климатических, геологических, агротехнических и других условий. По качеству и количественному содержанию компонентов вина можно оценивать натуральность напитков и правильность технологии их производства. Вина часто становятся объектами фальсификации в Украине. Слабая сырьевая база нашей страны, растущий спрос на винодельческую продукцию, сложный физико-химический состав вина, отсутствие надежных методов идентификации являются решающими и основными причинами широкого распространения фальсификации вин. Методы фальсификации так или иначе сводятся к нарушениям технологии производства за счет использования сырья, не имеющего ничего общего с натуральными виноматериалами и последующим доведением физико-химических показателей до установленных норм. Решение вопроса о фальсификации вин должно способствовать созданию испытательных лабораторий для проведения экспертизы вина, разработке нормативных документов и технологических инструкций производства, введению государственного контроля за производством и принятию мер, направленных на защиту прав потребителя. Grape wines are multi-component systems. They contain organic acids, carbohydrates, alcohols and many other compounds. The content of wine ingredients varies widely depending on the variety and variety of grapes, climatic, geological, agronomic and other conditions. The qualitative and quantitative content of wine components can be used to assess the naturalness of drinks and the correctness of their production technology. Wines are often the subject of falsification in Ukraine. Weak raw material base of our country, growing demand for wine products, complex physical and chemical composition of wine, lack of reliable methods of identification are the decisive and main reasons for the widespread falsification of wine. Methods of falsification in one way or another are reduced to violations of production technology through the use of raw materials that have nothing to do with natural wine materials and the subsequent bringing of physical and chemical parameters to the established norms. Addressing the issue of wine adulteration should facilitate the establishment of testing laboratories for wine examination, development of regulations and technological instructions for production, the introduction of state control over production and the adoption of measures to protect consumer rights.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherВид-во Растр-7uk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК 663.2.004.12.012.7;-
dc.subjectфальсифікація винuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk_UA
dc.subjectідентифікація виноградних винuk_UA
dc.subjectфальсификация винuk_UA
dc.subjectфизико-химические показателиuk_UA
dc.subjectидентификация виноградных винuk_UA
dc.subjectwine falsificationuk_UA
dc.subjectphysicochemical parametersuk_UA
dc.subjectidentification of grape winesuk_UA
dc.titleФальсифікація та ідентифікації виноградних вин на основі органолептичних та фізико-хімічних показників.uk_UA
dc.title.alternativeФальсификация и идентификации виноградных вин на основе органолептических и физико-химических показателей.uk_UA
dc.title.alternativeFalsification and identification of grape wines on the basis of organoleptic and physicochemical parameters.uk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Appears in Collections:Матеріали конференцій



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.