Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Название: Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя
Авторы: Губарик, Анастасія Петрівна
Ключевые слова: Емульсії,
інгредієнт,
активні речовини,
органолептичні властивості,
сенсорний аналіз,
поглинання,
зволоження,
еластичність
Дата публикации: 2023
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Губарик, А. П. Дослідження рецептур емульсійних зволожуючих кремів для обличчя : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. П. Губарик ; наук. керівник д-р техн. наук О. Я. Семешко. – Хмельницький : ХНТУ, 2023. – 105 с.
Краткий осмотр (реферат): В роботі проаналізовані рецептури емульсійних зволожуючих кремів для обличчя та досліджені органолептичні властивості емульсій. В якості предмету дослідження обрано п’ять зразків емульсійних зволожуючих кремів. Проаналізовані рецептури досліджуваних косметичних емульсій та надано характеристику інгредієнтів. У результаті дослідження органолептичних показників вибраних емульсійних кремів встановлено, що всі досліджувані зразки емульсійних кремів відповідають вимогам ДСТУ. Здійснено сенсорну оцінку характеристик шкіри після нанесення кремів з використанням Скоринг методу за показниками поглинання, зволоження, еластичність. Надано характеристику вихідної сировини, представлено принципову технологічну схему та здійснено матеріальний розрахунок. Встановлені шкідливі та небезпечні фактори виробничого процесу для працівника хімічної лабораторії та розглянуто заходи щодо захисту від шуму та вібрацій. Розглянуто питання щодо безпеки інгредієнтів косметичних емульсій, що є важливим екологічно орієнтованим заходом у хімічній промисловості.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1031
Располагается в коллекциях:Спеціальність 161 Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.