Please use this identifier to cite or link to this item: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1040
Title: Особливості структури та способи перекладу багатокомпонентних термінів в англійській мові (на прикладі сфери енергозбереження та природокористування)
Authors: Юзипчук, Артем Юрійович
Keywords: Термінологія,
БКТ,
енергозбереження,
природокористування
Issue Date: 2024
Publisher: ХНТУ
Citation: Юзипчук, А. Ю. Особливості структури та способи перекладу багатокомпонентних термінів в англійській мові (на прикладі сфери енергозбереження та природокористування) : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. Ю. Юзипчук ; керівник доц., канд. філол. наук О. В. Подвойська. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 116 с.
Abstract: У результаті нашого дослідження було визначено поняття терміну, терміносистеми, багатокомпонентних термінів та їх основні характеристики, визначили методи використання термінів пов’язаних з енергозбереженням та природокористуванням, розглянули класифікацію та характерні особливості сфери енергозбереження та природокористування. У ході дослідження були сформульовані тактики перекладу БКТ на основі статистичних даних, були виявлені основні формально-структурні моделі їхньої побудови та визначені різниці у їх створенні на англійській та українській мові.
URI: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1040
Appears in Collections:Спеціальнісь 035 Філологія



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.