Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Название: | Удосконалення технології виробництва ігристих вин |
Авторы: | Горбань, Анна Володимирівна |
Ключевые слова: | Виноград, дріжджі, бентоніт, інтенсифікація, ігристі вина, спиртове бродіння, виноматеріали, білі столові вина |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | ХНТУ |
Библиографическое описание: | Горбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с. |
Краткий осмотр (реферат): | Для отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122 |
Располагается в коллекциях: | Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Горбань А .В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин.pdf | 221.95 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.