Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Название: Удосконалення технології виробництва ігристих вин
Авторы: Горбань, Анна Володимирівна
Ключевые слова: Виноград,
дріжджі,
бентоніт,
інтенсифікація,
ігристі вина,
спиртове бродіння,
виноматеріали,
білі столові вина
Дата публикации: 2023
Издательство: ХНТУ
Библиографическое описание: Горбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с.
Краткий осмотр (реферат): Для отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Располагается в коллекциях:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Горбань А .В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин.pdf221.95 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.