Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Назва: | Удосконалення технології виробництва ігристих вин |
Автори: | Горбань, Анна Володимирівна |
Ключові слова: | Виноград, дріжджі, бентоніт, інтенсифікація, ігристі вина, спиртове бродіння, виноматеріали, білі столові вина |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | ХНТУ |
Бібліографічний опис: | Горбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с. |
Короткий огляд (реферат): | Для отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122 |
Розташовується у зібраннях: | Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Горбань А .В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин.pdf | 221.95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.