Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Назва: Удосконалення технології виробництва ігристих вин
Автори: Горбань, Анна Володимирівна
Ключові слова: Виноград,
дріжджі,
бентоніт,
інтенсифікація,
ігристі вина,
спиртове бродіння,
виноматеріали,
білі столові вина
Дата публікації: 2023
Видавництво: ХНТУ
Бібліографічний опис: Горбань, А. В. Удосконалення технології виробництва ігристих вин : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / А. В. Горбань ; керівник проф., д-р техн. наук М. І. Валько. – Херсон : ХНТУ, 2023. – 92с.
Короткий огляд (реферат): Для отримання ігристих вин з високими ігристими та пінистими властивостями переробку винограду проводять за різними технологічними прийомами. Серед них є рекомендації проводити цілими гронами, з можливим короткочасним витримуванням м'язги і навіть підброджуванням до 50% цукрів. Неоднозначна думка фахівців про допоміжні матеріали та схеми обробки сусла при відстоюванні. Одні рекомендують суспензію бентоніту чи інших глинистих мінералів, інші – желатин желісол або ербігель з бентонітом, рослинні білки. Треті використовують будь-який желатин при невисоких концентраціях спільно з бентонітом, четверті лише обробку холодом. При цьому у всіх технологіях головна увага приділялася збереженню поверхнево-активних речовин на стадії сусла. Для вибору оптимальної технологічної схеми треба провести дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1122
Розташовується у зібраннях:Спеціальність 181 Технології продуктів бродіння і виноробства



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.