Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1817
Title: | Технологічна експертиза та оцінка якості і безпечності сиру твердого функціонального призначення |
Authors: | Бабенко, Б. Д. |
Keywords: | Технологія твердий сир Гауда функціональне призначення |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ХНТУ |
Citation: | Бабенко, Б. Д. Технологічна експертиза та оцінка якості і безпечності сиру твердого функціонального призначення : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» / Б. Д. Бабенко ; наук. керівник доц., канд. техн. наук М. Є. Рацук. – Хмельницький : ХНТУ, 2024. – 82 с. |
Abstract: | Запропоновано технологічну схему виробництва твердого сиру; підібрано обладнання для одержання голландського сиру Гауда; розроблено схему хіміко-технологічного контролю виробництва. Проведено ідентифікацію небезпечних чинників під час виробництва твердого сиру, виявлено критичні контрольні точки процесу, розроблено план НАССР. Проведено оцінку пакування та маркування зразків голландського сиру Гауда різних марок: сир Гауда ТМ «Комо» (Україна), сир Гауда ТМ «Serenada» (Польща), сир Гауда ТМ «SOT» (Польща). Пошкодження та дефектів тари в зразках не виявлено. В результаті проведення органолептичної оцінки досліджуваних зразків твердого сиру Гауда встановлено, що всі зразки мають відмінні органолептичні характеристики. |
URI: | http://eir.kntu.net.ua/jspui/handle/123456789/1817 |
Appears in Collections: | Спеціальність 181 Харчові технології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бабенко Б. Д. Технологічна експертиза та оцінка якості і безпечності сиру твердого функціонального призначення.pdf | 165.77 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.